franse soep met croutons

Franse Kaassoep Met Kip

INGREDIƋNTEN VOOR 4 PERSONEN

Kipfilet 500 g
Kaas 200 g
Aardappelen 400 g
Ui 150 g
Wortel 180g
Boter naar smaak
Zout naar smaak
Gemalen zwarte peper naar smaak
Groene kruiden naar smaak
Laurierblad 3 stuks
Roosteren naar smaak
Zwarte peperkorrels 2 stuks

1. Leg in een pan vlees en voeg water toe. Zodra de bouillon begint te koken, voeg je 1 theelepel zout, zwarte peper, 2-3 blaadjes laurier toe. Laat het 20 minuten koken. Haal dan het vlees eruit.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de uien in blokjes. Rasp de wortels. Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de kaas in blokjes.

3. Voeg gekookte aardappelen aan de kokende bouillon toe.

4. Bak groentjes in boter. Leg eerst de uien en daarna de wortels. Voeg een beetje zout en peper. Voeg de gebakken groentjes toe aan de soep en laat nog eens 5-7 minuten koken.

5. Voeg vervolgens gehakt vlees toe. Laat 3-4 minuten koken, voeg smeltkaas toe, schakel het vuur uit.

6. Maak het fijn met een staafmixer.

7. Bestrooi het met groen voordat je het serveert. Indien gewenst kan je het serveren met croutons.

Smakelijk!

0 comments on “Franse Kaassoep Met KipVoeg je reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *